Doa Buat Atuk Dan Mak Itam


hyeppeppss..
2 3 hari  ni aku busy ckit kua ngn kawan2 n family...dlm mse yg sme aku risau akn keadaan atuk dan mak itam..
entry ni khas doa aku buat atuk and mak itam..
atuk operation sbb kaki atuk mkin teruk di sbbkan kencing manis..
2 hari lps atuk di masukkn ke hspital sbb operation kaki atuk...
skrg jari kaki atuk tggl 1je kki sblh kanan..
kesian sgt aku tgk atuk kat hspital..
atuk nmpk kurus...

dah 2 kali atuk msuk hsptl..
dah 2 kli jgk lh atuk operation kaki..
kesihatan atuk makin menurun...
atuk da x brpe dgr bila org ckp..
atuk sakit..



maaflah x dpt snap muka atuk..atuk xnk..heee...
ni pas atuk da operation..




ehhh..nmpk mak plak..heee..



sebenarnye kt krts wrne hjau tu adew tlis di larang tgkp gmbr..
tapi aku pdli apew kn??hahhaha..





kalau atuk nk brgrk atuk pkai tngkt ni..
aku n cucu atuk yg lain selalu main tgkt ni..hahahh..

harap2 atuk cpt sembuh... 
pasal mak itam pulak...
urmmmmm...
(tahan air mata ni)

tadi mak kata mak itam da nazak...
urmmmmmmm...
kesian anak2 mak itam..
kecik2 lg..

mak itam kena barah usus...
kuman tu dah merebak seluruh badan...
dktr kata dah x bole buat apew...
kuman tu dah merebak smpai saluran makanan..
kt kepala je x kena lg...
aku sedih tgk nasib mak itam..
dulu cerai ngn pak itam..
sknk ni da rujuk...
mcm ni plak jdi nyer..
sedih tgk wandan fatin...
dorg msih kcik..
x twu apew2...

aku x twu mcm mana mak itam bole kena penyakit tu..
mak kata mak itam x suka sgt mkn pedas...
tapi dlu mak itam prnh cuba mcm2 ubt kuruskan bdan...
sbb mak itam rasa bdan dyew gmuk..
tapi aku x rase pun mak itam gmuk...
sknk mak itam hnye terlantar kat rumah..
terbaring...
semua keje rumah pak itam buat...
mak itam dah kurus sgt3...
tgn da tggl tulang je aku tgk...
nk menangis aku tgk...

ni saat2 manis mak itam bersama anak2 die..
kcik2 lagi anak2 die...


time bercuti kat sarawak...


ni anak2 dia..
kcik2 lg...
dorg x twu apew2 lg...
urmmmmmm...
(tahan airmata eyka!!)


Ya Allah andai kau MAHA MENGASIHANI..
tolonglah beri peluang kt mak itam utk besarkan anak2 dia...
kesian sgt aku tgk mak itam,pak itam espcially anak2 dia...
sesungguhnye anak2 nye masih memerlukan ibu lagi...
x sggp aku tgk wan dan fatin besar tnpe ummi dyew...

sme2 kita berdoa utk atuk dan Mak Itam ye kawan2??

semoga atuk dan mak itam boleh sembuh...
dan kembali hidup seperti dulu..
aku syg keluarga aku..
aku syg mereka...
kalau boleh x apa2 jadi kat mereka..
dulu kita semua selalu g fmly day kat hotel..
bercuti sme2..
sknk ni...
semua x bole...
sbb sakit...dan aku ingin sgt saat itu kembali...
aku sntiase berdoa agar atuk cepat sembuh..
dan mak itam selamat...dan tabah serta kuat melawan penyakitnye...
(okay...menitis jgk air mata aku)



InsyaAllah Allah akan bantu Atuk dan Mak Itam...
Allah Maha Mendengar semua doa hamba2 nye..
Amin...



Comments