Edisi Birthday : 8/12/12 in memories...

assalammualaikum..
heyy guys...how are u??
anyway...because today is 12/12/12..
i want to story somethings special in my life..

pada 8/12/12 adala hari kelahiran saya...
tapi tahun bukan 2012 la...1993 laa..
hehe..soo...pada 8/12 officially i'm getting 19 year old..
i'm becoming old ok??
hehee..
da besar da aku kn..
dan aku bersyukur pada Allah sbb da izinkan aku hidup di duniaNYA yg begitu indah ni..
dan di kurniakan mak dan ayah yg sgt baik,memahami,cinta,sporting and the best di dunia ni..
selain tu aku jgk di kurniakan kawan2 yg sgt memahami,giler2,sekepala ngn aku,n terbaek!!

ok..let's start our story...
sebenarnya pada 5/12 aku set date utk hangout ngn kawan aku..
aku pun jnji la nk jmpe kt mid sbb dorg yew2 nk tgk wyg cerita LIFE OF PI tu..
aku pun ckp lh jmpe kt sne pkul 10.00 am..

mai kata awal sgt sbb dye nak tlg mak die..
ok fine i says..
then yg dtg dulu wanie..
kesian die kene tggu aku kt mid tu..
hahhha...
aku ingt aku smpai dulu..hahha...
betapa lah die setgh jam kt situ tggu aku..

then da smpai tu aku ngn wanie pun g mkn bkfsr sbb kebulur x mkn lagi..mula2 aku ingt nak mkn kfc the wanie ajk mkn hot&roll..sedap...murah dan terbaek!
heheh..korg rse lah..kat mid ground floor ok??

lepas tu kitaorg g tgk tket wyg..ingtkn nk g tgk twilight smntre tggu bdak2 ni...
alih2 x jadi..
soo,kitaorg pun pusing2 lh kat dlm mid tu..sambil2 tgkp gmbr...sementara tggu atien n mai smpai...
tibe-tibe....sedang2 aku snap pic wanie...
aku nmpk mai..
yg pelik nye tuu...die pusing balik then masuk metrojaya..laju je dye jalan...

aku pun ckp lah kat wanie ni..

aku : wanie...aku nmpk mai...die masuk metrojaya...
wanie : mne...kau pandai2 je..jgn buat malu aku eyka..tu org lain la...
aku : aku knal lh wanie roomate aku..dye pkai maxi dress n cardigan kakak die...aku confirm tu mai...
wanie : bukan rr eyka...da2...jom naik ats...
aku: xnk rr aku..jom msuk dalam metrojaya tuu..jom rr wanie...
wanie : kau nak buat apew msuk...xde pew2 pun la..kau nk tgk 'org ' tu kn??
aku : mana ade jom la...(sambil bau minyak wangi dalam metrojaya tuu,mata mncari2 org yg mcm 'mai' tu..
tapi sygnye 'org' tu terus hilang...aku pun keluar ngn perasaan hmpe...tapi dalam fikiran aku ni masih berfikir2 sapa org tu...bdan mcm mai..semua mcm mai..yg aku tmbh confirm lagi tu...handbeg dye sebiji mcm mai..

aku pun ckp kt wanie..
aku : wanie..kalau aku jumpa org tu x ksh la mai ke x..aku sepak dye...kenapa lah die muncul dpn aku...aku geram rr x dpt jmpe dye blik..
wanie : kau da knpe...hahaha..
aku : kau ingt aku main2 ke...kalau aku dpt...errrr...aku rse ade yg x kena lah wanie...

hahaha..
nmpk x firasat aku tu...
haha...dan mse tu wanie trus sruh aku abaikan 'org' tuu..hahhaa...
ok..lps tu kitaorg lpk2 kt dpn mcd tggu atien..pnyer lh lme tggu dorg ni..jam da dkt pkul 12 da ni..
last2 da pnt..aku pun ddk kt tgge kecemasan dkt ngn mcd..
then wanie dapat kol..sruh kitaorg naik mcd..
dorg kat mcd...aku pun naik laa...
alih2 aku dapat surprise darip mereka!!!!
terkejut aku....padahal bfday aku lmbt lagi...
tapi dorg ckp nnti x dpt celebrate..hehehe...

aku x sangka dorg nak celebrate birthday aku...
siap beli kek...
so sweet la dorg...heheh..
nk tgk kek dye??
taaaddaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!



kek da potong dulu baru nak snap pic..selalu nye aku yg suke snap pic..dapat surprise...terus lupe...hahhahaha....



cantikkan kek ni..unik...dan sedap..pandai dorg pilih kek..

haaa..mse tu lah semua nye terbongkar...
hahahha...
'org' yg aku nmpk tu sbnrnye btul la mai...
die lari sbb nak buat surprise kt aku...hehehhe

sweetnye kawan2 aku kn...hehe..
anyway thanks sesangat2 kat korg..
aku syg korg semua...
mmg x ku sangka korg akn buat..
hhehe...
thanks Maizaitul Azira, Fatin Izyan dan Wanie Khalidah...
saya hargai surprise yg korg buat utk saya...

jom usya pic...


potong kek!!yeayy!!



bersama atien...yg x pandai nak tipu..heheheh...comel die ni tw...tapi berjaya jgk buat surprise utk aku...thanks penguin comel..


org2 yg bersubahat utk buat surprise!!



ni dye kepala yg nak buat surprise...roomate aku sendiri..hahah....sknk housemate..but still roomate..n 1 katil..but bantal lain laa..haha..thanks moyang...love u..hehe



nmpk x muka aku menikmati kek surprise tuu..buroknye muka!!


sesi suap menyuap..so sweet..


wahhhh.....




amik kau..kenakan aku yeww..pandai ckp 'org' tu bukan mai yew..hahah...
mesti ssh dye jaga aku kn..aku ni da rr asyik membebel je kt die..hahah..
anyway..thanks miss bear...

terima kasih korg..i love u all!!!


next...surprise yg di buat oleh family aku...
kemain dorg...
cerita nyer mcm ni...
aku dduk dalam bilik...online..aku dgr dorg diam sgt kt lua..tu yg aku pelik tu..then...
aku buat x twu lah kn...agknye dorg tido la tu..
then mase aku nk kua g toilet aku nmpk domino pizza..mse tu kek x nmpk lgi..kua je toilet..
aku dgr dorg nyanyi lagu 'happy birthday'...
terkejut..
hehehe...
aku pun apew lagi cpai tdung utk snap gmbr..xpi x byk la..hehehe..
sbb semua mse tu tgh selekeh..hahahaa..

ok..jom usya...


ni die kek saya....walaupun x besar tapi sedap..lagi pun kalau bsr2 sapa je yg nak mkn kn..rumah ni bukan rmai pun yg suka mkn kek...



smbut birthday si rumah baru..wooww!teruja3!!



jutaan terima kasih kpd mak,ayah,abg ngah dan adik!!!
saya bersyukur dpt keluarga seperti mereka..syukur alhamdulillah.. :)

next..last...surprise dari buah hati tercinta...
dye pun pandai jugak...

cari gaduh ngn aku 2 3 hari sebelum birthday aku..
then..
tbe2 mlm birthday aku tepat pkul 12 die suruh aku turun..
die tggu kt mcd...
katanye ade hal penting nak ckp..
dgn suara serius nye....aku pun da tkut n berdebar2 trun...x twu apew yg dye cbe nak katakn...

ok..aku pun siap2 dalam pkul 12.15 aku trun...smpai je mcd aku nmpk dye...ats meja tu ade 1 kotak..
x twu kotak apew..
then dye nmpk aku die buka smbil tersenyum...
sweet sgt2,,aku rse nk menngis..
sbb aku btul2 x jangka die buat mcm tu...
sweet gilerr...
die pun ckp 'happy birthday' kt aku..n minx maaf sbb cari pasal..
then die ckp rr..die mmg sengaja cari gaduh..
hahahha...awak..mmg sweet...
nak tgk kek dye??
dye x bg kek...dye bagi ni..



walaupun cume cup cakes...yg sweet ni...aku hargai usaha si dia...u are soooo sweet my dear..


cantik kn...tah sapa2 yg bg cadangan ni kat die tah..hehe..
anyway..thanks pa..i love u soo much!!!

terima kasih semua yg buat surprise utk bfday saya...
teruja sgt3...
penuh dgn surprise yg mmg x dijangka..
hahaha...
thanks u all...

nntikan entry utk result dan sem baru yeww....
bubye kawan2...
muaaahhhxx...


Comments

  1. ko dah xde lebih selekeh lagi ke nak pkai seluar tido harian ko tue !!
    n knpe ko blur kan pic aku nie !! nie yg geram nie heheh

    ReplyDelete
  2. haha...kau jgn la kantoii kan..haha..malu aku..haha...bukan aku yg blurkan..ni dari fon wanie..mmg awl1 aku dpt da blur..dye yg buat...

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalammualaikum !!
Awak2 semua da baca entry terbaru eyka ke?macam mana ok x?
kalau awak2 ada apa2 soalan atau komen,boleh la tinggalkan dikotak bawah ni!
terima kasih ye..