Saturday, 29 December 2012

Edisi L.I : Pratikal minggu ke-2

assalammualaikum peppss!!
hye..mcm ne??ok??sht x??
hehehe...eyka??sht je...
cme bz n xde mse nak on lappy...hri ni bru berpeluang nak on lappy..
sbb aku kn pratikal....kan da twu...hehhehe..

ok...ni nak crte psl pratikal rr ni...
nak twu x...(mcm cik kiah bercerita..hahaha)hari pertama aku pratikal takut gilerr...
x sng tdo..x mkn..tapi x lapar...

nak twu aku pratikal kt ne??kat ara commercial ampang di satu syarikat travel agency yg betul2 besar n amat sibuk...hahahah...
iaitu di GEMILANG TRAVEL & TOURS atau singkatan nye GETT...






GETT ni da ade byk cwgn antaranye di kelantan di tawau...dan byk lagi la..yg aku ingt tu je..
hehehhe...
okay....first day aku malu,sampai sknk aku msih lagi berdiam diri...x byk ckp..mkn sorg..
g mne2 pun sorg..aku x dpt msuk lagi ngn dorg..tapi aku amat rindukan poli n housemate aku sknk ni..
aku sgt2 perlukan mereka utk bergelak ketawa....
bosan sgt2 kje tuu...budak pratikal mcm sye terasa mcm disisihkan..huhu..
aku x ksh dorg xnk sembang ke pe ke ngn aku..tapi bg la aku keje yg bole berkomunikasi antre satu staf dgn staf yg lain..aku x ksh lah keje tu byk pun..jnji n yg paling penting x membosan kn..

urmmm..buat mse ni aku terkilan jgk rr dgn keadaan sknk ni..
(tibe2 trse mnyesal sbb x ajk kawan pratikal ngn aku skli)..huhuhuhu...
xpi xpew...aku akn cube utk amik kesempatan utk cari pengalaman..

aku akn cbe minx kat sapa2lah keje yg bole buat aku minat n x bosan..
mngkin trllu awl lagi n buatkan aku x bse ngn sume ni lagi..
mybe lame2 ok n smpai 1 hari aku rse sdih nak tgglkn GETT ni..(harap2 mcm tu la kn??)..

okay...ni smbil update blog saya mkn ni... :)


bila mkn ni teringat kt housemate yg giler kn coklat... especially kat minah yg giler coklat ni...fara athiera!!!
hahahahha...tapi mmg aku rindu giler kehidupan kt poli...teringat kn poli..rse mcm nak cpt2 hbis kn pratikal ni...hahahhaha..(padahal lme lagi nokk!!!)....

what eve lah kn...korg pun da pnt dgr aku mmbebel kn....
aku nak tnjuk kat korg meja aku..n tempat aku di office...

owhhh yaa...sebelum tu aku nak tnjuk korg my card...hahaha..
padahal....ade kad n pass utk kua msuk kau..haha...utk kdtgn jgk..hahah..
first day trus dapat...terbaek...ahhahaha..


heee...cntik kn..tapi wujud kekecewaan apabila timbul masalah teknikal di situ...
ptutnye binti...bukan bin...hahahha...
xpew la...bersyukur la drpd xde kn...hahahah
a

 

bkn sje dpt kad n pass first day tu..dapat ole2 dari bandung lagi kau..
fuhhhh...seronok....hahhaa...

mggu pertama aku dapat ole2 dari bandung,vietnam,n cameron highland lagi...
tapi x smpt nk tgkp..mls...hahah..

okay2...ni meja sye di mana sye buat keje..seronok giler dpt meja sndri..hahahha..
jakun siakkk..hahaha..


taaddaaa!!!besarkan meja saya...siap di lengkapi dgn kmputer lagi..hahah..(tapi fb x ley buka..twitter je)hahah...sbb da kne block..hahaha


dalam mse 5 bulan ni kmptr ni jadi hak milik saya yew...hahaha


fon tuu..mle2 tkut2 nak jwab kol...lme2 perghh...berlagak mcm da power..hahahha


dokumen2 penting...


meja lain dan ruang2 yg lain...ni bhgian belakang tw..depan ade meja lagi...
ramai giler staff sni..hahahah



mase nak key in data...maaf..segala mklumat yg ade di borang tersebut sye perlu privatekn..
sbb tkut ade pew2 yg berlaku..hehehe...maaf yew...

 okay..aku jgk masukkan ni ke dlam beg....


inbound n outbound pakej...


rse seronok kalau dpt g ni kn..hahhaha


pakej umrah....



airlines yg disediakan di sini...
charter jgk ade...
aku ingtkn ade2 je airline...mas n air asia...rupenye berlambak lagi...hahahha..
baru aku sedar betapa bengap nye aku..hahahah...

haaaa....berminat???(smbil2 update blog,kita cari customer)..hahaha...
kol org2 kuat ni kalau anda berminat...


nmpk x nmbor fon dye....
harap2 nmpk lah yew..x pun bole dtg ke alamat yg tentera di dalam gmbr..
x pun bole layari laman web ini...

http://gemilangtravel.com.my/gett/

kami sediakan mcm2 perkhimatan..daripada penerbangan hinggalah ke makan minum..
hahahha..betul yew...x tipu tw...

ok...tgn da penat menaip..perut memanggil mknn sbb x lunch lagi..see uolssa again...
xoxo..zueyka!! :)
bubye...





Amacam Blog Aku??

No comments:

Post a Comment

Assalammualaikum !!
Awak2 semua da baca entry terbaru eyka ke?macam mana ok x?
kalau awak2 ada apa2 soalan atau komen,boleh la tinggalkan dikotak bawah ni!
terima kasih ye..