Friday, 10 May 2013

All About Gemilang !!

assalammualaikum kawan2!
hey semua...sht ke org disana tuu..
apoo khabar??hehhehe..

okay..tgk tajuk pun da twu kn ape yg eyka nk update kn???
okay..for your information pada 04 may 2013 Latihan Industri aku da hbis atau ayt lebih tepat telah tmat..
that's mean hari tu adalah hari terakhir aku....sepatutnya 03 may da hbis..tapi aku rse mcm brt hati sgt nk tgglkan Gemilang..sbb syg nk tgglkan keje aku tuu...huhuhuhuh..then aku rse semua kwan2 kt office mcm kakak2 n abg2 aku...hal maklum la aku ni ank sulung(take note please!!!)hahhahaha...

kalau nak dijadikan cerita aku sepatutnya da hbis li pada 03 may...tapi aku dtg jgk sbtu tu 04 may tapi masuk pkul 12 tghri sbb nk buat surprise dkt kak fida je..hehhehe...even aku ptut hbis li hari jumaat tapi hari rabu aku da dpt bnde kat bawah ni...awl giler...hahahhaha...terkejut jgk..tbe2 dpt sijil...alhamdulillah..dpt jgk sijil penghargaan...sijil ni jadi satu kenangan dan sesuatu yg ternilai utk aku drpd piha Gemilang...terima kasih uncle (boss gemilang tw) and kak atus sbb da buatkan sijil yg cntik ini utk saya..

*nampak nama aku terpampang kt sijil tuuu...wahhh....berlagak..hahahha...*


tgk kan sijil tuuu..cntik kn...terima kasih pada Gemilang kerana byk bantu aku dari awal hingga akhir pratikal aku kt sne..mcm2 aku dpt dari dorg x kira lah ilmu ke..hadiah ke...makanan ke..ape2 je la..tapi paling berharga bagi aku adalah ilmu yg telah diberikan pada aku..dari awl2 aku msuk..smpai la aku da pandai dan mahir dalam pengurusan office terutamanya Umrah...sgt seronok..seriously seronok...
apa yg aku x twu,skrg aku da twu...org yg byk ajr aku dlm Umrah adalah kak fida atau nama pnjgnya Hjh Affida....


kak fida da mcm mak aku kat office..dye lah org yg satu kepala ngn aku..dye la org yg suke ketawa dan gelak walaupun ade mslh besar berlaku..dye la org yg byk ajr aku psl umrah..dan dye jgk lah org yg banyak membuat aku jadi seronok bekerja di Gemilang..aku xkn lupekan dia,malah aku sangat2  berterima kasih pada dia..sbb dia telah buat aku rasa bersemangat utk belajar dan terus belajar...terima kasih akak...kenangan kita x akan sye lupekan...


*kenangan manis bersama kak fida....tak dpt snap pic byk la ngn dye..sbb dye sbuk je memanjang...tapi xpe bole jmpe lagi..hehehhehe*


*ni masa mkn strawberi yg customer bg..hahhaha..untong kn...*

okay..hbis cerita pasal kak fida seterusnya pasal gadis yg comel ini...


comel kan gadis comel ni..nama dye yg femes kat fb ke kt twitter ke or mne2 la nme dye Edayu Aidilah..hehhehe...dye pangkat kakak lah bg aku...sbb aku sorg je yg muda kt office tuu..yg lain akak or abg..hahaha...kak dayu ni otk dye giler2 mcm aku n lain...dye suka ketawa..kalau dye ketawa non-stop la...hahhahaa...aku ni asyik kene main je ngn dye...hahhaha...dye suke usik aku..suke kacau aku..then suke gelakkan aku..jht kan??hahahha..tapi dye baik dan satu kepala ngn aku...suke snap gmbr sme2..mls nk wt report mcm aku jgk...dye msuk sme ngn aku cme nye dye dulu prnh keje stu,then dye prnh jgk pratikal kt stu mse dye amik sijil dulu...skrg ni dye amik diploma mase mcm aku...dye kaki jln jgk mcm aku...dan suke gelak2 tapi gelak dye x sme mcm aku..kalau klkr sgt dye ssh nak berhenti ketawa..hahahahah....jom usya kenangan kami sepanjang pratikal di Gemilang!!!


* masa seronok bergambar*


*tgk lerr cre dye kene kn sye... seriously buruk..hahahha* 


*kenangan ni xkn saya lupekn..sbb dpt kakak yg suke sgt ketawa..hahaha..*


seterusnya...gadis si cantik macam model ini...


*cantik kan...anak sabah..mesti lah cntik..hot lagi,tapi da berpunye...maaf kak mas curi gmbr kt fb 1..hehhe*

nama dye kak mas...dye pembantu bahagian akaun..dan org lemah lembut je..tapi bila dye sbuk n marah jgn spe2 kacau dye..hahaha..tapi dye baik ngn aku..wrne kegemaran sme ngn aku wrne purple..x sbr nk tggu dye kawin..tapi  xtwu lah dijemput atau x...dye kata nk buat tema pink purple..heheh...dye cntik giler ooo..mcm miss universal..hahaha..aku suke pggil dye malaysian next top model..hahahhaha...jom tgk gmbar dye yg cntik2 lagi tuuu..jeles kite..kita ni bru 20 tapi kite ni x cntik..gmok...mcm mak org da..haha..tapi kak mas da 20 lebih da..mcm ank dara lg..hehehehe...jom tgk!!!




seterusnya...dia!!!!



nama akak ni kak nini...
dye lah yg aku knl mse mule2 msuk sni sbb dye yg temuduga aku pada awl2 msuk sbb semua org xde mse tuu...dye byk ajar aku..seronok knl dye...mse mule2 msuk pun dye yg bg aku keje...hehehhee..aku ddk dibwh naungan dye iaitu bahagian Haji...aku suke tgk cre penyusunan keje dye..kms dan kreatif...bgus sgt keje dye..mmg ptot pun dye diserap masuk sbgai pekerja ttp lepas hbis pratikal tuu..heheehhehe....


banyak kn gmbr dye...sbb keje aku asyk tgkp gmbr ngn dye je..hahhahaha..ehh..xde lah..kebetulan je mse aku nk tgkp gmbr dye ade..aku ajk rr..hhhehehe..

last sekali adalah kak atus!! secretary uncle..dye yg uruskan li aku dari sblm aku masuk da smpai aku hbis..dye byk bntu aku dlm urusan pentadbiran pjbt..cehhh..hahahhaa...dye kiranya bhgian HR jgk laa...dye baik sgt..dye x ksh kalau hntr aku balik kje mlm2 pun..baik gler...ske kawan ngn dye...hehehhe...lagi satu dye sllu crte ape2 mslh kt aku..aku pun sng kongsi mslh ngn dye..trme ksih kat atus kerana byk bantu eyka..jasa mu x akan dilupekan..hehehe..jom tgk kak atus yg comel ni...



*kalau nak twu kak atus suke ajk aku tgkp gmbr ngn artis...kelas kau..hahah..bukan sng tw..*


okay...fuhhh..pnt menaip yg hmpir memakan masa 2 jam ni..tapi x publish2 jgk..bkn apa,byk sgt bnde nk crte...haaa..kpde sesiapa yg xde gmbr tu jgn marah ye...sye xde gmbr yg lain la..ape2 pun,x lupe jgk terima kasih pada yg lain sbb sggup buat jamuan mkn hari last eyka n kak dayu...jom tgk proses jamuan mkn tu..hehhee...(x pyh nk jamuan sgt laaa)hehehhehe...mkn2 je sudah...hahahhah...



terima kasih kepada semua yg terlibat dalam jamuan makan ni...terutamanya kak mah,kak zila,kak dayu,cik mek,cik nuar dan rmai lagi...sory..terlupe dan x psan..hahaha...masakan yg diketuai oleh kak mah sdp sgt..dye masak apa tw..daging salai mask lemak dan ikan masin..fuhhhh..sdp giler2..hahahhaha...mkn smpai rse nak trtdo kt dpn tuu..hahahha..terima kasih tw!!!!!kak mah bole msuk dalam masterchef malaysia laa..hahahaha......btul x tipu!!!!hahhahaha...


okay..kita da smpai ke penghujung entry..hahhaa..selalu di penghujung cerita kan..suke hati la blog aku..hahahah...di kesempatan ini saya zulaiqa ingin mengucap ribuan terima kasih kepada pihak gemilang kerana sudi menerima saya sebagai pelajar pratikal selam 20 minggu disana..ilmu yg sye dpt sye xkn sia2 kn...tapi nnti sye akan dtg melawat balik..kenangan kita semua x akan saya lupekan..hehehhe...terima kasih byk2...saya bersyukur dpt knl semua org yg baik,giler2,dan satu kepala ngn sye..hehehe..seriously x tipu ni...sye sgt seronok menjalani latihan industri ngn Gemilang..itu lah yg sye ckp kt lecturer sye mse sye present...hahhahaha....smpai sye rse 10 minit utk present tu x ckup..nak 1 jam rsenye..hahhahaha....
ini yg gmbr yg terakhir dlm entry ini..hope korang enjoy dgm entry ni..sory la sbb byk sgt gmbr..aku mmg suke giler bergmbr..hahahah...sory sgt2...hehehe...minta maaf kpd warga gemilang yg x disebutkan nme..ramai sgt..so sye sklikan aje..ok??hehehhe..bubye..xoxo..eyka!!!!!jmpe lagi di entry seterusnya!!








bubye Gemilang..ade jodoh jmpe lagi..ala,bukannya jauh pun..dkt je..hahaha..ngde2 aku ni..hhahaa..ok,habis sudah...jmpe lagi di entry seterusnya..bubye guys!!!!!!!!





Amacam Blog Aku??

No comments:

Post a Comment

Assalammualaikum !!
Awak2 semua da baca entry terbaru eyka ke?macam mana ok x?
kalau awak2 ada apa2 soalan atau komen,boleh la tinggalkan dikotak bawah ni!
terima kasih ye..