Zaman Sekolah...

assalammualaikum kawan2!!

hari ni aku tiba2 rasa rindu dan teringat2 zaman sekolah..
betul la org ckp once kita da habis sekolah rendah or sekolah menengah kita akan rasa rindu balik saat2 kita bersama kawan2 kat sekolah..betul x??



sebenarnya entri ni aku nak kongsi dgn korang semua sbb aku nak korang kongsi jgk apa je yg korang rindu masa zaman sekolah korang dulu2??nnti akhir entri jgn lupe tgglkan komen k??promise tau2...hehehe..

okay..actually aku sekolah rendah masa darjah satu dulu dekat SK Kuala Kubu Bharu...di mana kat situ lah 
aku di lahirkan dan dibesar kan??haaa..mesti ramai yg x tahu kan kat mana Kuala Kubu Bharu tu kan??
sebenarnya ia terletak di daerah kuala selangor...yg dekat2 dgn ulu yam tuu..senang cerita laa...
then darjah 2-4 aku belajar dekat SK taman muda..da pindah KL lepas arwah opah aku meninggal...*miss him so much...* taman muda kt cheras..kat situ rumah nenek aku belah ayah..dia yg jaga aku smpai la aku pindah ke SK Taman Kosas dkt Ampang..duduk ngn Parents aku laa...smpai aku tmt sekolah menengah di Taman Kosas jgk...byk kan sekolah yg aku pindah2..hehehe..tapi ramai yg aku da lupe..x ingat langsung..






actually aku rindu saat2 aku dan kawan2 aku zaman sekolah ni..nak tahu apa dia yg aku rindu...let's check it out!!!sebelum tu nak tarikh nafas panjang2 dulu..hahhaha..ok!!jom started!!hehehe...

  • rindu saat2 bila jumpa kawan2 kat sekolah hari isnin smbil salam2..lps tu ckp "mlsnya aku nak dengar cikgu berckp"...hehe..btul x??mls kan nak dgr cikgu membebel2 kat dpn tu...then main2 baling2 batu kt belakang...cikgu pun ckp "saya ckp kt depan,kamu main baling2 batu pulak kat belakang"...hehe..seriously nak dgr cikgu marah..hehehe...korang pernah buat x?
  • kadang2 tu smpai dtg lambat g sekolah sbb lewat bangun..smpai2 je kne tulis nama..lps tu kene jmpe cikgu disiplin buat krangan pnjg2..hahahha..mmg smpai ptg rr x siap2...hahahha..
  • masa rehat bila air,kongsi sme2...beli mknn kongsi sme2..so sweet..hahahha...pastu berebut2 meja mkn kat kantin,"weyh..jaga tmpt aku..ni tmpt aku..aku cop dulu.."hahhaha...nak beli mknn tu lagi laa..kdg2 smpai terkena bju...haha..tumpah pun ada...mcm singa kelaparan la katakan...habis je rht tu,seludup mknn bwak naik kelas..hahahha..seriously rindu giler..msa cikgu ajr,turun ckit muka kat bawah meja then makan..hahaha..ckgu pandang buat2 tgk buku...hahahha..sengal giler..bila kawan pandang,tersenyum2..hahahha...bongok kan??
  • lps tu,sebelum cikgu masuk kelas,semua berterabur..smpai dduk lua kls..kdg2 ade sorg dok check tgge,tkt2 cikgu naik..bila nmpk ckgu naik mula la.."cikgu otw...dduk semua..bukak buku"hahahha...then semua kelam kabut,ddk cari buku...hahahahah..
  • keje sekolah..lagi rr..x pyh ckp rr...lagi2 subjek yg kita x suke mmg x kn buat...buat bodoh je ngn keje sekolah yg cikgu suruh buat tuu.hahhaha..sengal giler..then,bila cikgu kata nnti sye nak check..dduk dpn meja kawan ckp "weyh..pnjm buku..aku nak check jwpn rr..sme ke x...mne la tahu jwpn kau lagi tepat.."hahhaha...kelakar giler...
  • kdg2 msa cikgu suruh student baca..semua sorok muka..kononnya malu,x reti bce especially bahasa inggeris dan sjk2 la..syair laa..semua x nk baca..sorok muka..lps tu ada la suara2 dari budak lelaki," cikgu,ann pandai cikgu syair..merdunya,kalah pensyair.."then kawan dia tu dalam hti da"kuang hasam kau,siap kau nnti aku kenakan kau balik"hahhaha..bengong2..kalau soal jwb..cikgu ckp sapa yg x dpt jwb soalan saya x boleh dduk..berdiri smpai masa habis..x pun kene berdiri smpai ats meje tuu haaa..malu giler..hahaha..x ksh la lelaki ke pmpn ke..hahahha...kdg2 tulis jwpn kt meja..x pun dkt tgn supaya boleh jwb n dpt dduk..hahahha...nakal kn kita mse zaman sekolah??hahhaha..
  • kalau kita sekolah mesti nak bawak air kan??bukan air biasa..selalu nya budak pmpn suka bwak air yg da di bekukan dalam peti sejuk..soo,bila nak bawak ke sekolah balut botol air tu dgn kain..sbb nnti ais tu cair then beg basah plak..lebih baik balut pakai kain..smpai sekolah haus..minum air sejuk tuu..lega...kawan tgk,"eyka..sdp la air kau..nak ckit..ckit je..."hehhe..lps tu esk tu kawan plak yg bawak..tiru kita lettew..hahhahaha
  • pensel box xnk kalah..mesti ada koleksi pen or pemandam or shaker..sbbnya utk apa??utk lawan pemadam laa..lawan shaker laa..hhahah..then sapa menang rmps bnde tu dari pemilik nya..tu lumrah bdk2 sekolah..hahhaa...kelakar2..kdg2 saling rmps mermps..hahaha...
  • ingat lagi masa sekolah budak lelaki suka main2 tarik tudung budak pmpn..kdg2 smpai tercabut tdung pmpn tu..hahaha..bila pmpn tu mngmuk lagi bdak laki tu suka buat..hahahha...dia kata comel la kau mengamuk..hahahhaa...lagi kita mrah lagi dia buat..hahhaha..sweet sgt2..hahahhaa..
  • then kdg2 bdak pmpn kenakan budak laki yg suka tido..amik maka,then make up muka org tuu..bila cikgu masuk laki tu kena marah..hahahhaha...
  • ingat lagi x bila kita bising dlm kls,ketua atau penolong msti tulis nama kita kat depan,then kat dpn tu dorg bahagikan lelaki/pmpm dan kesalahannya..hahhaa..bila nmpk je nme org tu kene tlis kt dpn org tu tbe2 akn diam..sbb tkt ckgu mrah..bila da diam ketua or penolong pun pdam la nme dorg..then dorg buat balik..then tulis lagi..hahahha...
  • dulu2 byk cinta monyet..ada tu tulis surat siap letak bedak laa..minyak wngi laa..x pun tulis nama atas meja contoh nya Siti <3 Abu ...hahhaha..cute sgt..lps tu ada la ayt2 jiwang la kononnya..bila sedih kena tolak..mula la ayt maki2..hahahaha..kdg2 tu minta tlg kawan,mintak kawan amik nombor fon dye..ckp ade org nak kenal..hahahha..so sweet cinta monyet tuuu kan???hahahha..x pun tggl kn surat cinta kat bawah meja dia bila dye xde..hahhaha..x pun bg coklat laa...bg diam2 laa kn??hahhaa..sapa pernah buat??hahha..aku pun pernah buat.x tipu..hahahaha..bila ingt balik..malunya x terkata..hahhaha
  • haaa..yg ni mesti korang ingat punye.kawan2 kenekan kita dgn cara trik kerusi masa kita nak dduk..kdg2 smpai terjatuh ats lantai..kdg2 kwn tu x smpt tarik kerusi dia..haha..tapi da jatuh atas lantai tuu..mula laa kawan tu merajuk..kdg2 smpai menangis org tu dibuatnya..hahahhaa...
  • kalau masa terlupa bawak buku teks takut cikgu mrah..berpusing satu sekolah pnjm buku..hahhaha..kalau xde kene halau dari kls..hahhahaa...
  • masa anugerah penyampaian hadiah kt sekolah..tibe2 nama kita naik sbgai pemenang..berfikir "bila masa pulak aku masuk pertandingan ni,mcm mne nak naik pentas ni..malu rr aku..org rmai.."kawan2 plak pksa2 kita amik hadiah tuu.."cpt rr amik,cikgu tggu rr"..kita pulak dgn muak blur and terkejut cpt2 g dpn..hahahahha...klkr2..
  • lagi satu bila cikgu suruh kemas kls..sapu smph laa..buang smpah la..semua mengelat xnk buat...yg kene mrhnya ketua kebersihan..hahhaa...
  • pasal fon pulak..sepatutnya kan x bole bawak fon mse sekolah..tapi kita ni degil jgk nak bwak..lps tu bila de spot check kelam kabut..ada tu smpai sorok kt dalam tong smpah..hahha..ade tu smpai rasuah pengawas..suruh diam2 je..sbb pengawas tu pun sme bawak fon g sekolah..hahaha...kalau msa bljr bosan,bukak fon dgr lagu pakai ear fon..hahah..cikgu x nmpk sbb pakai tdung..hahha..x pun main msg ngn bf...hahhaha...klkr2..bila cikgu nmpk skjp2 kita tgk bwah meja..cikgu tnye buat apa..cpt2 sorok fon..tkt cikgu rampas,,hahahhaha...sapa pernah kena mcm ni...cpt mengaku..hahahah..
  • kalau ade sekolah utk cuti gnti lagi rr..semua mls nak dtg..semua ponteng je keje kan??btul x??hahhaha...sbbnya kebykn kalau sekolah ckgu x ajar sgt pun..hahhaha..
  • pasal kasut sekolah plak..pantang kawan kita nmpk kasut putih skit msti kene pijak punyer smpai la ksut tu jdi hitam..hahha..kawan2 dengki tgk ksut bersih..hahahha..
  • kalau ada sukan semua berlumba nak menang..lps tu berlagak "rumah merah menang punyer rr..rumah biru lemah..msti kalah..rumah hijua x pyh ckp confirm2 kalah..semua x kuat..x pndai.." mana x nye..bila ade latihan rumah sukan semua xnk dtg..kalau ada koko,jgn hrp nak dtg..bila tibe mase nak amik mrkh koko dpt mrkh ciput2 je..jgn nak bising rr diri sndri pnyer slh..sbb bg kita koko tu x bpe nak penting..hahha..bila naik sekolah menengah baru thu..hahahah..

okay...setakat ni,ini sahaja yg buatkan aku teringat pada sekolah...mungkin korang ada yg korang ingin kongsi kan??jom la tgglkan komen dan kongsi saat2 zaman sekolah korang tu kat blog ni..msti best!!!tadi kan da jnji nak tgglkan komen..jgn lupe k?

uhhhh..penat jari jemari ini menaip..hehehe..ok,jari jemari ini ingin rehat..hehehe...see u guys!bubye..
xoxo..eyka!!!


Comments

  1. rindu nk iron baju sekolah..
    rindu nk mkn kat kntin..

    rindu nk buat homework..
    rindu nk jln kaki p sekolah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul tu...rindu kan zaman sekolah...sekolah di mana dear.. :)

      Delete
  2. rindu kawan2 time sekolah dulu
    skrg semua dah bz dgn hal masing2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye..betul tu..once kita da buat hal masing2..da bljr jauh2..keje pun jauh..semua da sibuk dan ssh untuk keluar bersama..btul x??anyway sekolah mana dear??

      Delete
  3. rindu betul zaman sekolah... btw done follow u - Noob

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Rindu zaman sekolah yang banyak kenangan tuu ! Rindu makcik kantin , makcik cleaner , cikgu2 yang best2 and paling penting kawan2 iffah ! :D Iffah pun macam awak juga , berpindah randah sekolah .. Hee dari Perlis ke Johor .. Jauh kan ? haha XD Tapi apa2 pun kenangan masa bersekolah lagi best ! :')

    Okey , btw jom tolong iffah LIKE FAN PAGE iffah nie kejap .. :D

    http://www.facebook.com/pages/Mrs-Iffah/529049773824738?ref=hl

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum,

    salam ukhuwah dan salam satu blogger dari bunda....

    ReplyDelete
  7. As Salam..Tetiba Rindu Zaman Study..

    shafiqhashim.blogspot.com

    ReplyDelete
  8. same here..rndu nak pkai uniform skolah!! huhuhuu..done follow.. #59
    http://iqwa-niera.blogspot.com/

    ReplyDelete
  9. http://bukupinksaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. zaman masuk sekolah menengah tu bez
    macam2 ragam
    yg malas pun jd rajin bila masuk asrama nih

    follow sini..ke 64..jemput singgah ke blog Yumida http://umikasum.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. erh kenape awak remove komen saya ? takut orang tahu awak macam mane ke..

    ReplyDelete
  12. haha kau pehal anon..kau ckp ape dekat die erh btw eyka aku rase better kau off word verification..susah doe asyik nak kena masuk password..aku bukan robot [Nani]

    ReplyDelete
  13. :) ok rindu kau.
    rindu zaman selekeh, sememeh. haha. hopefully umur panjang, dapat jumpa lagi! youre once be my best friend/ will always be :') kirim salam mak abah

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalammualaikum !!
Awak2 semua da baca entry terbaru eyka ke?macam mana ok x?
kalau awak2 ada apa2 soalan atau komen,boleh la tinggalkan dikotak bawah ni!
terima kasih ye..