Saturday, 22 June 2013

BBQ WITH MY HOUSEMATE

Assaalammualaikum..
hye readers...ape khabar??
maaf lah aku da lama x update blog..tapi lama ke??hehehe..
hari ni da masuk hari keempat aku di jb...
khamis hari tu daftar utk sem 5...tapi kelas x start lagi rr...
kelas mule isnin 24 jun 2013..

sebenarnya nak cerita pasal plan BBQ dengan housemate..
dan plan ni berjaya dengan success nye....cehhh..
tapi pnjg cerita di sebalik takbir BBQ plan tu tau..haha...

Sebelum tuu..

 BBQ ini diadakan di belakang rumah kami je pun....di Cassia..hahaha..jgn fkir kitaorg buat BBQ tepi longkang ea??blkg rumah kitaorg ade pdg besar,dan kitaorg rse sgt sesuai utk buat BBQ kat situ waktu mlm..x peduli da psl jerebu kt Pasir Gudang ni..hahaha...*tapi dalam hati sbnrnye takut jgk kalau2 kena saman..haha..

 BBQ ini jugak diadakan atas cadangan dan kehendak si buncit iaitu fara,aku dan wanie si ayam mentah..hahah..jgn marah haaa...hahaha..

 BBQ ini diadakan atas persetujuan di atas semua housemate,dan bajet yg digunakan hanya rm10 ringgit seorg..dpt beli mcm2 tau!!!! *bukan tamak k??*haha...

 BBQ ini bermula dari 8.30 mlm hingga 12.30 mlm...*nak tahu kenapa mngmbil masa yg lame..tggu smpai tmt entri ni..haha..*

 BBQ ni sgt2 memuaskan hati aku dan housemate2 aku..hehehe...puas hati bersebab ok???*nak tahu jgk??tggu smpai habis cerita ok*hahaha...

okay...skrg da boleh da cerita pasal BBQ tu...

Actually kitaorg plan dari KL lagi..so,kitaorg ttp buat la sbb kitaorg x tahu jb jerebu. mase tu.hahaha.. 
so buat x peduli je rr...hehehe...

siang tu aku,mai,syu,atien dan wanie g beli brg..
utk persiapan BBQ mlm jumaat tu yg bersamaan dengan 21 jun 2013..
beli rr mcm2 drpd hasil duit yg dikutip..
antara menu BBQ kitaorg adelah..

 BBQ Ayam ( 2 ekor )
 BBQ Kerang ( yg di support oleh fara si buncit )
 BBQ Sosej ( yg di support oleh wanie si ayam mentah)
 French Fries
 Minuman : Air Orange Yg Bergas
 Dessert : Koktail 

BBQ tu mula jam 8.30 mlm..TAPI!!!arang x bakar lagi..hahahha...korang bygkan lah berapa lme kitaoerg semua nak menghadap arang tu smpai menjadi bara..*jap..kitaorg ke???hahha..*xde lah org yg reti je yg buat...aku x reti tlg tgk je rr...hahhaa..sblm buat tu excited kemain semua..bila nak tggu arang tu jadi bara,semua hmpir putus asa..tapi disbbkan xnk kecewakan yg lain hasmani kata " kalau ada usaha pasti berjaya" dan hmpir sejam setengah dok menuggu arang tu..finally siap jgk...

DAN INI HASILNYA MENU kitaorg..
Taaadaaaa!!!*muka excited ni masing2*


berjaya tau!!!!semua menu yg dirancang menjadi..malah sedap giler..smpai semua hbis..hehehe..
lapar lah katakan..tapi seriously semu sedap..
sementara menuggu arang tu menjadi bara tadi kitaorg sempat ber'GWIYOMI' tau..ingat korg je bole..
kitaorg pun bole lah..hahahah..
semua nye comel2 x..hehehe..

*klik lagi utk tumbesaran..haha..utk tgk spe gadis2 comel tu..hahahha*

masa arang tu da ok..semua bersemangat buat keje ni..
tapi bila jurukamera dtg...kemain semua..hahaha...
antara org2 kuat yg dok tercongok membakar BBQ tu adalah...
calon2 nye adelah...

*ni nama dye hasmani...*

*ni pulak nama dye maizaitul*

*ni yg paling smngt sgt..nme dye zara*

*ni pulak nme dye syu*

amcm..ade yg nak knl??hahha..
sory ea...ni bkn tmpt cri jdoh rr..hehehe...
dorg ni org2 kuat yg membakar semua BBQ tu..
mcm2 cara dorg buat utk hdupkan arang tau..
kipas pun smpai kalah kipas elektrik tu haaa...hahahha..

keje dorg keje outdoor..yg indoor pulak kitaorg buat...

*kitaorg buat koktail!!!sedap tau..cehhh*

*siap ade fine dinning tau..jgn main2*hahaha

selain tu kitaorg set up tmpt mkn...goreng fries...buat air..sediakan la ape2 yg ptot...

*ni tmpt mkn kitaorg..ade tikar lagi tau..hahaha*

sambil2 masing2 tgh buat keje,aku ter'usya' rr minah yg bersenang-lenang sungguh ni..hahaha
seronok dye menikmati pemandangan mlm ea fara???haha..



sbb pe dye senang-lenang..sume org x bg dye buat keje..hahaha..
*bengang kot dye..hahahha*klkr giler..hahaha*

sementara sedang2 buat keje..aku pun jadi jurukamera ler..hehehe..
seronok kemain dorg bila nmpk kamera..hahaha

*masing khusyuk betul*

*kami yg comel..ehh..comel ke??perasan la*hehe

*my sweet housemate*

*comel lh tu??hahhaha...*

*sempat lagi kan??*

*ni x puas hati..amik sndri..muka aku pun xde*hehe

*ehhh..sapa ni??hehehe..selekeh giler muka*

okay...da smpai ke penghujungnya...xde ayt da sbnrnye..hehehe..
sory la entri ni byk sgt gmbr,sbb mmg kami stu rumah suke bergmbr..suka thp giler ok??hahhaha...
nnti aku ade mse aku update lagi k..
jgn lupe tgglkan komen dan jejak korg di shoutbox aku k???
setiap kata2 dan komen korg sgt berharga..cehhh..hehehe..
bajet plak aku..hahaha..
terima ksih kerana sudi bace entri ni ea..
lain kli kitaorg buat BBQ aku jmput..hahaha..

anyway plan BBQ ni tgglkan kenangan manis pada aku..sgt2 gembira BBQ ni menjadi dengan jayanya!!
congratulations my housemate..muaahhxx..
next time bole buat lagi!!!!


ok...see u again..
bubye..xoxo..eyka zueyka!!



2 comments:

  1. bestnya. last momoy BBQ di pantai dekat rimah =)

    ReplyDelete
  2. Hasmani, I know her! Kami dulu satu sekolah :)

    ReplyDelete

Assalammualaikum !!
Awak2 semua da baca entry terbaru eyka ke?macam mana ok x?
kalau awak2 ada apa2 soalan atau komen,boleh la tinggalkan dikotak bawah ni!
terima kasih ye..