Monday, 10 June 2013

Petua Tumit Kaki Merekah/Pecah

assalammualaikum readers..
hye..da bce da entri aku psl resepi red velvet tu??da try ke blom??kalau da try jadi x??hehehe..

okay..just straight to the point la kan..
jari pun da lemah ni..
cume tetibe teringat kat blog ni..so nak update entri baru la..
iaitu pasal petua tumit kaki merekah atau pecah..

di sini ada beberapa petua yg boleh diamalkan untuk mengembalikan tumit anda yg sakit tu..
cehhh..mcm pakar motivasi x..hahahha..*over*
jom tengok!!



 Rendam kaki di dalam air suam selama beberapa minit,then gosokkan batu asah pisau pada tumit anda (mcm klkr kn) tapi seriously menjadi...try laa..buat sehingga ada perubahan..

 Amik getah betik yg masih muda(yg muda tau,jgn amik yg tua),then sapukan pada tumit yg merekah or pecah tu,dan biarkan ia kering dgn sendirinya..selain menggunakan getah betik,ubt gigi pun boleh jgk..

 Cmpurkan sedikit air perahan limau nipis dan bawang putih yg telah dihancurkan,kemudian sapukan pada tumit yg pecah sehingga ada perubahan..

 Geselkan tumit anda pada rumput yg masih berembun pagi,lakukan setiap hari dan lihatlah perubahannya..

 Bawang merah dibelah dua dan dan sapukan pada tumit kaki biarkan sehingga kering..

 sapukan lebihan minyak mengorengkan ikan pada tumit,dan lihatlah perubahannya..

tips2 mungkin sedikit kelakar dan pelik kn??tapi mmg ini la kenyataan nya..*ehhh..mcm crita Pendekar Bujang Lapok pulak..hehehhe*...mmg menjadi,aku x tipu..sbb kakak sedara aku buat cntik je tumit dye...

kalau korang nak try,try la..xnk pun xpe..xde mslh...heheheh..
ok..jmpe di entri seterusnya yaa...see u..bubye..
xoxo..eyka!!

6 comments:

  1. petua yang bagus tq atas info..jemput jenguk blog Mama jugak ye..
    http://mamalittlejannah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. Nice darling :) petua paling best , gune ubat gigi sebab yang paling cun senang

    ReplyDelete
  3. nice sharing .
    done follow.
    follow back ye.
    blackisswhite.blogspot.com

    ReplyDelete

Assalammualaikum !!
Awak2 semua da baca entry terbaru eyka ke?macam mana ok x?
kalau awak2 ada apa2 soalan atau komen,boleh la tinggalkan dikotak bawah ni!
terima kasih ye..