IFTAR WITH MY HOUSIE..

assalammualaikum readers..
hye..ape kabo semua...
rindunya kat blog eyka ni..hehe..
da berhabuk2..
fuhhhh..fuhhhh..*hembus habuk*..
da lma eyka x update blog ni...since masuk sem balik after pratikal hari tu...
sbbnya eyka mmg teramat lah bz sejak masuk sem hari tu..
so kmlsn utk update blog tu da dtg..hehehe

but now eyka ade kelapangan masa ckit sbb nak raya!!!
before that sory sbb x wish selamat berpuasa kat my lovely readers...
i'm really2 sory..hehehe
now eyka nk wish raya terus....tapi tggu smpai hbis entry ni ok??hehe..
*memaksa pulak*

ok...kita mulakan cerita kita dengan bismillah...*cehhh2..baik pulak kn*heheheh..
sbnrnye...last day puasa yg ke brpe tah..*x ingt* aku n my housie g berbuka sme2...
bukan sahaja buka sme2 tapi shopping utk rye2 jgk..
tapi aku x beli sgt sbb x berkenan n x jmpe ape yg aku nak..hehehe...

ok...pada hari tu driver kami adalah mereka!!!!


ehhh..bukan driver..*bengang dorg nnti*hahaha...
dorg adelah org2 kuat yg berupaya drive kereta..hehehe..
sorg bawak satu kereta..heheh..sbbnya kitaorg 1 rumah 10 org..so 1 kereta 5 org rr...
xkn lah nak sumbat semua dlm stu kereta tu..
bknnye bsr pun kereta tuu...hahahha..comel je pun kereta tuu...haha..

since kitaorg sewa 2 kereta kitaorg berpecah2 sbb masing2 nak g tmpt lain...
berbuka baru jumpa...
aku n lagi 5 org naik kereta waja kaler merah...*jgn main2 kau*merah tau..mcm teksi da..
hahahahhaha...tapi kereta tuu bsr la..selasa..
lagi satu kereta tu sewa viva..5 org jgk...

destinasi pertama aku n geng kereta waja kami adalah 'ANGSANA'..


*sape tahu angsana kt mne??put your up*hahaha...
smngt ni nak g angsana walaupun x thu sgt jln g sne..hahaha..
memasing bajet tahu je..hahaha..
lme jgk rr kitaorg berpusing2 dlm kereta tu cri jln..
finally nmpk pun angsana tuu...tapi!!!!!
terlepas lorong sbbnya driver laju sgt..dia ingt byk lorong tepi highway tu agknye..hahaha..
mse nak masuk parking angsana tu je mengambil masa 1/2 jam sbb jln jem giler....
kitaorg da meroyan hbs dalam kereta ni..smbil tgkp2 gmbr lagi...
hahahhaha...
antara gmbr kami sbgai penumpang adalah!!!


sempat lagi kau ber'gwiyomi'..hahahha..
kau ade...hahhaha..comel x..hehheehe
jem giler tau mse ni..spe yg x meroyan ddk lme2 dlm kereta tuu..hahahhaha..

ingatkan kat luar je jem..rupe2nya kat dlam pun jem..
jem org rmai..
nak jln pun berlaga2 bontot..hahahha..rimas gilerr..

aku pun pusing2 punyer pusing...kua dari angsana x beli ape2 pun...
hahhahaha...sbbnye mahal sgt..x mampu lah aku sbgai student..hahaha..

lps kua je dari angsana tu da dekat berbuka..
so kami calling2 kereta lagi satu yg destinasinya ke tesco plentong n the zone tuu..
tnye nak buka kat ne..
lps da ckp2,kitaorg cri port nak buka kt ne..
tmptnye di stulang dpn laut...

makanan nye biasa2 je..tapi bad service..sory to say..smpai housie aku mengamuk mknn x smpai..hahaha..
walaupun ade sstgh mknn x smpai tapi kami masih lagi snyum....
n smpt lagi bergmbr kau..hahaha..
*kami mmg suka bergmbr*..
jom tgk...


promote kurmar nmpk..hehehe..


sweetnya kami..ecehh2..


kami bersepuluh2....hehehe..comel2 kan semua...


cntik2 housie eyka kan....


eyka bersama roomate dari sem 1 smpai skrg ttp roomate...
naik jemu da tgk..hahahha..*ehh..x2..hahhaha*


mereka berlima....

pnt tau tgkp2 gmbr ni...
hahhahahha...*bajet je tau..*hahahhaa..

lepas buka ni eyka g the zone..
sbb ade 2 3 org housie eyka x dpt mkn kn..so dorg g the zone mkn kt sne..
smntre tuu eyka cuci mata..hahahhaha...



smse kami di the zone...

smntre tu mreka di tepi laut mengambil angin dan sesi luahan prsaan kot..haahhaa..



dorg x ikut g the zone...dorg lepak tepi laut tuu...

lepas g the zone tu kitarog semua g bazar karat...
target utama kami..hahahhhaa..

sory kt bazar karat x tgkp gmbr..sbb sesak dgn org rmai..hahahha...
then after bazar karat kami balik rr lepak mamak jp then balik tido..ahhahaha...

habis cerita..nnti eyka nak update psl buka puasa kelab tourism kt hotel pulak..
nantikan ye..

sblm tuu..eyka nak ckp cikit ni...



DI SINI SAYA EYKA ZUEYKA INGIN MENGHULURKAN 10 JARI,
INGIN MOHON AMPUN DAN MAAF SEKIRANYA ADA TERKASAR BAHASA OR TERPERLI2 YG MELEBIH2 TU..EYKA MOHON MAAF YE..BIASALAH MANUSIA X SEMUANYA SEMPURNA...EYKA MINTA MAAF ANDAI ADA SAPA2 YG SAKIT HATI NGN PERANGAI DAN KATA2 EYKA SBLM NI..

MAAF ZAHIR DAN BATIN TULUS DARI EYKA..

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA 2013..

ok...skrg bole tgglkan komen anda byk2 ea...thanks...xoxo..eyka!!!!







Comments

  1. Assalamualaikum ika..salsm kenal dr sis.
    Syoknya ada geng sekepala kan.Sure meriah time berbuka.
    Anyway selamat menyambut hariraya aidilfitri buat ika dn family.

    ReplyDelete
  2. seronoknyeeee iftar ngn geng :D

    ReplyDelete
  3. Seronokkan time bersama dengan kawan2..semuanya boleh jadi kenangan nanti :)

    ReplyDelete
  4. salam, tgk pic nih trus tringat kat kwn2 rapat sya mse sek dlu...skang still rapat lagi, cuma dah kurang sgt masa utk bertemu...

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalammualaikum !!
Awak2 semua da baca entry terbaru eyka ke?macam mana ok x?
kalau awak2 ada apa2 soalan atau komen,boleh la tinggalkan dikotak bawah ni!
terima kasih ye..