Thanks Groupmate !!

assalammualaikum readers..
da baca entri eyka sblm ni..
yg psl housemate eyka tersyg tuu..
kalau da bce bgus2....klau blom bce g bce skrg..heheh..
x laa..gurau je..chill suda...tiada sbrg paksaan di blog eyka ni..hehe

ok...untuk entri kli ni eyka nak cerita pasal groupmate eyka...



dgn groupmate ni laa eyka bekerjasama sama spnjg sem 6 ni...
dgn dorg eyka happy, gelak, gaduh, nangis...semua laa...
sepanjang sem ni jgk dorg yg byk bntu eyka...
klau x...x thu mcm mne jadinye assgments2 eyka...

bekerjasama dlm stu kumpulan ni mmg bgus..
kita dpt pupuk semangat kerjasama kita..
dpt lihat kelebihan kawan2 kita..
dan kita boleh thu kelebihan kawan yg lead group kita..
tapi x smsti xde perbalahan..
gduh, bertekak dan selisih pndpt tu prkre biasa..
mmg akan wujud dlm satu2 group tuu..
mmg eyka x boleh tipu laa kn...

mmg kitaorg ade gduh dan selisih fham..tapi kitaorg teruskan dan anggp mcm xde pe2 terjadi..
sbbnya kitaorg thu masing2 perlukan groupmate...kalau x mcm mne nak siapkan keje..
xkan kita nak buat keje sorg2 plak kn??mampu ke kita??that's why lecturer suruh buat group...

ya...mmg byk sgt kerja yg kami buat sme2...
dan spjng buat keje tuu mcm2 dugaan, halangan, derita, perit, hujan, panas dan mcm2 kami lalui..
tapi tu x pernah ptahkan semangat kami utk buat yg terbaik utk akhir sem ni..
kami thu kami perlu buat sehabis baik dan sehbs mungkin agr sem ni kami bebas utk pegang title graduan dalam bidang pengurusan pelancongan..
dan alhamdulillah kami berjaya....

imbas kembali kerja2 dan tugasan2 besar yg kami lakukan bersama..
eyka xkan lupe memori ni smpai bila2...

1. Buat kajian mengenai Kg Cahaya Baru...

- masa ni kita belajar berkomunikasi dgn org luar...
- kita belajar mcm mne nak temubual org kg...
- masa ni kita mkn kt kg tuu dan first time org kg mesra ngn kita...
- kita bljr buat kajian tntg sejarah kg tuu...
- kita jumpa mcm2 org dan mcm2 perangai...
- dan kita sme2 g lawat kawasan kg tuu...
- daripada kita x thu ape pun psl kg tuu...smpai la kita thu tntg kg tuu..
- dan kt situ jgk kita jumpa dgn org yg ade mcm2 pangkat...
- dan kita berjaya siapkan buku kajian dan presentation dgn baik...
* note : thanks to penyelia kita puan wan rosnani kerana byk bimbing kami spnjg menyiapkan buku kajian tersebut..

2. siapkan tugasan mengenai tanjung piai..




- masa ni kita berpanas2 rekod rakaman video mengenai tg piai
- kita jalankan pembahagian kerja masing2
- kita nikmati pemandangan paya bakau yg sgt tenang
- yg pasti kita masing sempat lg bergmbr utk kenang-kenangan...

3. Diorama Senai International Airport..




- kita g senai airport semata2 nak cari bahan dan rujukan utk buat diorama..
- kita tahan malu hadap office dkt senai airport tuu..
- kita jadi juru gmbr tgkp setiap sudut setiap airport tuu..
- kita teliti bentuk dan kemudahan yg terdapat kt airport tuu..
- dan alhamdulillah...diorama kita dipuji oleh lecterur...
- bukan mudah utk buat diorama yg sebijik mcm senai airport ok!!!hehe

3. Inovasi dalam pelancongan...

- seriously inovasi bukan perkara yg senang...tmbh2 dlm pelancongan...
- kita satu group bagai nak giler cari idea inovasi ni..
- semua yg dirancang semuanya di reject oleh lecturer..
- kdg2 idea kita tuu digelakkan oleh lecturer...tp kita still x ptah smngt..
- kita cari2 idea,smpai la slh sorg drpd kita dpt idea...dan ditmbh2 dgn idea kita yg lain..
- maka wujud la idea utk mencipta produk yg dikenali sebagai multi kiblatul mat..
- produk ni memang khas utk2 pengguna2 rekreasi...
- dan mempunyai pelbagai fungsi antaranya ade sejadah, sleeping bag, pelampung, debu tayammum, first aid, kompas arh kiblat, kompas arah mata angin, buku pnduan arh kiblat dll...
- semua produk ni diletakkan dalam satu beg dan mudah utk dibawak kemana2 sahaja..
- mcm2 yg kita lalui...gaduh, selisih fhm, menangis, mcm2 rr...
- semua kita rasa...kdg2 smpai stu tahap tu rse da xde hati nak buat..
- tp fkirkan fmly dan result..kita teruskan...
- dan finally..syukur alhamdulillah..berkat kesabaran dan ketabahan kita...kumpulan kita berjaya dapat produk inovasi terbaik dan berjaya ke wakil jbtn utk ke peringkat yg lebih baik..
- alhamdulillah..terima puan nyi imas dan puan zaiton..byk bg tunjuk ajr dan semangat kepada kami..
- dan kita berjaya...well done korg...alhamdulillah...






thanks korg semua...
byk ajar aku...
aku xkn lupekn memori kita bersama...
ssh, pyh, derita, sakit, pahit, hujan , panas yg telah kita lalui bersama...
dan tahniah utk diri kita sendiri kerana berjaya capai ke tahap ni...
dan berjaya buktikan pada semua org yg kumpulan kita pun boleh buat...

tahniah groupmate..
we do the great things!!
semoga result kita semua memuaskan...
insyaAllah..amin..






done !!
setiap kepayahan dan kesusahan yg kita lalui pasti akan ade hasilnya..
bubye...
xoxo..eyka!!





Comments

  1. Hi sis, sy singgah blog awak!

    Keje bkumpulan mmg best. Lagi2 semua saling bg kerjasama. Kan kan. Hehe

    ReplyDelete
  2. wsslm..thanks anna.. :) ye,mmg best kje berkumpulan..

    ReplyDelete
  3. Hye sis..blogwalking here..:) saya dapat diploma pengurusan pelancongan jugak kat uitm..nak tanya, apa language yang kita belajar ek? Ada orang cakap japan laa, mandarin la..so mohon penerangan sikit2 tentang kos ni...tq

    ReplyDelete
  4. hye syuhada...mcm kt poli, kami kos pelancongan amik bhse arab..kalau uitm rsenye boleh pilih mne yg awk boleh bwak..mcm kwn sis..dye amik bhse mandarin..ade tu amik bhse france..demands pde awk dear... :) anyway..congraz...good luck..

    ReplyDelete

Post a Comment

Assalammualaikum !!
Awak2 semua da baca entry terbaru eyka ke?macam mana ok x?
kalau awak2 ada apa2 soalan atau komen,boleh la tinggalkan dikotak bawah ni!
terima kasih ye..