Manusia Tak Lari Daripada Masalah

Assalammualaikum readers..
finally jari jemari eyka terasa ringan untuk meluahkan sesuatu di dlm blog..
maaf sbb da lama x update story baru..
keadaan x mengizinkan utk update..
but now ade mse sbb tak boleh nak lelap mata..

okay..just straight to the point ok?

you know what, kita ni sebagai manusia..
memang takkan lari daripada masalah..
masalah peribadi, masalah luar, masalah kesihatan, masalah keluarga dan byk lg la..
tapi kuat atau tidak je untuk kita lalui masalah tu..

macam keadaan eyka skrg..
luar nmpk je tenang, happy, senyum, gelak..
tapi dalam hati ni mcm2 nak kena tanggung tapi Allah je yg tahu..
dan tambah berat hati ni bila eyka ni jenis yang x cite mslh eyka kt parents eyka.. 
that's why hati ni kdg2 rasa x tertanggung..
tapi eyka percaya..Allah ada...sentiasa ada untuk eyka..

malam ni, eyka sedar hidup ni mmg x boleh lari drpd masalah..
kalau nak lari kita kena selesaikan nya dgn cara yg betul dan tepat..
takkan xde masalah yg x boleh diselesaikan..betul x readers??
mcm tu laa yg eyka pikir skrg..

kadang2 mmg agk susah nak selesaikan masalah..lg2 masalah besar..
tapi eyka sentiasa yakin masalah yg dtg ni mesti ada sebab dan hikmahnya..
insyaAllah pasti Allah di atas sana ada perancangan yg lebih baik utk diri eyka..
eyka tahu eyka mampu dan eyka kuat untuk lalui semua masalah ni...
doakan eyka ye readers..

that's all for today..
da baca tuu diam2 je..
hehehe..

xoxo..
eyka!!

Comments