Posts

6 SEBAB KENAPA WAJIB KE JAPAN

Image
assalammualaikum...
holaaa readers.. ya Allah rindu giler nak blogger.. lama sangat x bukak blog.. maklumlah since da keje jarang sgt dapat buka blog.. rindunyerr...
uolss nak tahu x.. lepas raya haritu ika pegi JAPAN!!!!! guess what...rasa macam mimpi gilerr... tapi ternyata tak mimpi.. korang tahu x..japan mmg superb best.. da la negara membangun.. cantik pulak tuu...korang wajib pegi tau... letak dalam wishlist travel tu, Japan.. hehehe...
nak tahu kenapa korang wajib ke Japan?? let me list down kenapa korang wajib ke sana...
1. JAPAN ADALAH SEBUAH NEGARA YANG SANGAT-SANGAT BERSIH
seperti yang korang tahu japan merupakan negara yang sangat2 bersih.. walaupun tandas dorg jarang ada air,tapi bersih weii..serius x tipu... kat public pun susah nak jumpa tong sampah... kalau ada tong sampah pun belum tentu melimpah2 sampahnya.. haaa..nampak...kerlasss x uolss... dorg x macam kat malaysia, main buang je sampai kat tepi jalan tu...hehehehe...
* ni hakak payung sikit gambar kat jalan raya…

Japan & Korea, Soon!!!

Assalammualaikum.. haii bloggerianss... sory sebab da lama sgt menghilangkan dan x sempat langsung ika nak update blog... btw, i'll be going to japan and korea.. i'm very excited...
tapi ika perlukan tips dan sedikit maklumat yang mana yang pernah pegi sana.. Ins Shaa Allah ika akan berada di Japan selama 7h6m dan korea 5h4m.. ika akan pegi pada musim panas je,,,musim lain ika sgt2 busy x smpt nk pegi..hehehe
so..korang yang pernah pegi please share your exprience or apa2 je... share la pasal tmpt dorg ke...share psl hrga2 souvenirs kt sne ke..everythings laa.. ika nk jgk tahu kn...sbb this is my first time going there... memang x thu apa la citer dia kn..hahaha
okay.. that's all..don't forget to share exprience uolss ye... thanks... xoxo..eyka!!

BUKAN AKU

Image
assalammualaikum..
hai ladies...
seriously eyka minat giler lagu ni..



da lama eyka tunggu lagu ni.. sangat!!bertahun kot nak tunggu.. and now..finally..
best song of tasha mashahar.. congraz..
tambahan lagu ni ade lah maksud di dalam hidup eyka.. tp biarlah rahsia..hehehe
xoxo.. eyka!!

Salam Tahun Baru Islam

Assalammualaikum readers... i'm sory for being so long to update this blog.. busy laa uolss..
selamat menyambut tahun baru Islam 1438H, semoga tahun baru Islam ini membawa lebih rezeki dan keberkatan, Ins Shaa Allah.. saya mohon maaf seandainya banyak terkasar bahasa dan perbuatan yang menyakitkan hati anda semua bagi yang mengenali ika or tak.. xde sapa yang sempurna dalam dunia ni.. kadang-kadang apa yg kita buat x sedar.. jadi kalau ika ada slah silap mohon di ampun ya..
ika harap ika akan jadi yang lebih baik untuk mak ayh ika *masih belum ada ikatan walaupun umur dan makin tue..sadis..hahaha* dan ika harap segala urusan akan dipermudahkan olehNya.. Ins Shaa Allah... 
Amin.. xoxo..ika!!

Long Time A Go..

Assalammualaikum..
hye bloggerians.. lamanya ika x update blog kan?? busy la keje nya lagi...life lagi...hahaha nak kata bussinesswomen idokk.. sibuk dgn jemaah2 umrah.. hehee..
ni pun sbb cuti dok rumah, kms2 bilik then teringat lappy da lama x sentuh... da berhabuk tahap apa daa.. hahaha...maklumlah since habis start keje haritu x menang tangan nak sentuh lappy.. after many years...hahaha..sangat la kan?? mcm2 ika nak story ikutkan..tp biasa la mls sgt nk menaip ni.. kita cite biasa2 je la ye...hehehe..
soo..how uolss?? sihat ke? buat apa skrg??
btw, member2 ika ramai da kwin, da tunang, da otw ke arah mendirikan masjid semua.. but me jodoh pun x nampak byg lagi..doakan ika ye.. ika pun ada impian nak kwin, nak ada keluarga...hehehe..malu pulak..hehe.. anyway..pada member2 ika, ika happy untuk korang sbb da ketemu jodoh dulu.. even ada yg ika x dpt dtg sbb busy sgt keje i'm so so so sorry.. nanti majlis sanding i will sure i'll be ur bridemaids..hehehe.. actually ika x saba…

MENJEJAKKAN KAKI DI BUMI TURKI - PART 2

Image
Assalammualaikum readers.. harini ika nak smbg story masa ika kat turki haritu... dlam entri yg lepas ika terskip dari bursa ke izmir..
okay...part ni kita cite dari bursa nk ke izmir k?? kalau x salah ika dari bursa nak ke izmir amik masa dlm 5-6 jam jugak la... tapi ada stop untuk lunch dan photostop skjp..
ni menu tengahari kami...nmpk mcm sikit kan?? tapi lepas mkn series kenyang giler...sbb daging dia mmg pdat dan sgt sdp.. nmpk mcm sambal atas dging tu??tu kitaorg pggl mcm smbal blcn la..pdhal x de rasa smbal pon.. hahaha..sbbnya dia x pds lnsg...kalau nak pds ltk serbu lada je...tu je mampu..haha

ni slh satu mknn yg terhidang dlm peti dorg.. tapi ika confius ni daging ke roti ke or enth la..x thu laa... ade yg ckp ni daging yg kitaorg mkn tuu...ye la kot..
smbil2 mkan tu sempat la mintak tlg org kdai mkn tu amikkan gmbr... mkn ramai2 best...meriah dia x thu nak ckp pe..hahaha
ni la staf dia tlg amikkan gmbr... gadis2 turki ni mmg cntik2 ke?? geram laa...hahaha..

lepas mkn lepa…