Sunday, 17 June 2012

Ceritera Pangkor Island Part 1

hyeeeppss!!
bulan jun adalah kenangan yg indah yg paling aku x ley lupakan..
sebab aku g holiday!!
hahah..
**gedik**
aku g holiday kat pulau pangkor..
cantik sgt tmpt tuu..
dan buat aku teruja,excited,gembire dan bahagie tramt sgt..
hehehehe..
let's hear my story...
mula dari rumah hingga ke jejaknye kaki aku di tanah pulau pangkor tuu..
**excited btl aku nak cter ni**
hehehe..
pagi2 lagi aku dah bgm bersiap sbb ayh kata nak nk grk kul 7..
aku set lh jam kul 6..
last2 aku sowg je yg mndi dulu..
org lain tdow lg..
hahah..
**aku mmg siap berjam2 pown**
hahhaha...
**adik aku dah siap mndi pown aku x ciap mkp lagi**
heheh..
then saya n family bkfst..


ni dyew bkfst utk pgi tuu...
roti telur mak grg..
mee??
**bukan aku lh yg grg kn??**
heee...
mee ni mlm smlm pnyer dtgnye dri raub,phg..
hee..
mlm sblm g pngkor tuu aku amik abg long fuad kt klia then g hntr balik pahang..
heee...rindu kt phang sane..
soo aku ikt..
hehe..
tapi mlm tuu balik jgk...
hehehe..
then pas bkfst sume beg dah ade kat dpn pintu..
heheh..


ni beg aku..
aku bawak 2 beg je..
satu handbag..
satu lgi beg roda,,
dah xde beg lain daa..
hehe..mak pun bsing sbb dyew pun xdew beg..hehehhe..
then trus brgrk ke pangkor island..
**dlm mata wink!!wink!!**
x sbr lah katakan..
ehehehe...


ni kasut baru saya..
di beli dari angah..
**harge di rahsia kan**
hahahha...cantik kan??heheheh...
comel sesuai ngn orgnye..
**tgn kat bahu mata ke ats**
hahahha..

sebelum smpai pulau pangkor tuu kitaorg g lunch dulu kat teluk intan...
bndr teluk intan biase je..
xpi adew something yg special..
pew dyew...cpt teka..
heheheh..
**cpew btl aku bg 10sen**
hahaha...
ni dyew yg special...


menara condong laa...
hehehhe..
alamak ternmpk ayh ckit...
abaikan laa ea???hhehhehe..
aku smpt snap pic je..
x dpt msuk sbb prut lpr then nak cpt..
ehehhehe...
time lunch kn..
jam menara ni asyik berbunyi je..
ayh kata pkul 12 dyew brbnyi mslhnye blom pkul 12 lgi dyew dah brbnyi..
hehhehe...bnyi tiap 5 mnit plak tuu..
hehehee

 ni pekan nye...
nk parking kete kene beli kupon tw...bkn msuk syiling...
kupon dyew 0.40sen je..
hehee..blh pkai selama 3 tahun..hehehe..

 ni bpak ngn anak dah sme tggi...
mcm kawan dah..
laju je jln..
x ingt kaum hawa lat blkg..hehhee


ni mknn lunch aku..
**sory la dah abs bru teringt nak snap pic**
hehehhehe..
nsi berlauk..
xpi aym tuu bkn aku amk..
lauk aku 2 jnis je..
ikan keli and sayur kacang pnjg..
aym ttuuu..
aku...rembat adik aku nyer sbb dyew x hbs..
hehehehe...
**dari mmbazir baek aku hbskan kannn??**
ehhehehe...

sebenarnye tujuan berhenti kat teluk intan nak cari beg baju mak yg tali dyew trptus tuu..
murah beg tuu kat teluk intn..
cantik2 plak tuuu...
baju pown murah2..
heheheh...

lps mengenyangkan perut dan beli belah ckit di pekan teluk intan perjalanan di teruskan..
dlm perjalanan ke lumut iaitu jeti untk ke pulau pangkor aku trnmpk padi..
hijau..luas terbentang..tenang mata memandang..cantikkk...


tenang x??hehehe...luaskan???hehehe...
lagi 1 rumah org2 kat area mulut ni sumenye besar2..
mcm rumah org luar ngre..
ssh lh nak jmpe rumah kmpg..
heheh..
aku ngn mak asyik kata "wuuuuuuuuuuuuuu" je dlm kete tgk rumah yg bsr2 n cntik2 yg mnglahkan rumah aku kat kl..
hehehe..



ni plak mercu tnde sblm msuk lumut..
bntuk cengkerang..
cantik sgt2...
aku suka tgk..hehehe...
x lme lps nmpk mercu tnde ni lumut n jeti nye pun kelihatan..
cantil kau jeti ke pangkor nye sknk..
selain jeti lumut..
jeti marina island pown kita ley g pangkor gk..
xpi jeti lumut dkt lh..
marina island tuu pew??
t aku ceter oke???


ni otw nak g jeti dari parking kete ke jeti x jauh sgt...
heheh..
dkt je..
ade mcm model x??
**perasan lebih**
hahahaha..

ni kat kedai2 tepi jeti tuu..
dpn tuu kaunter beli tiket..
heheh..
sempat lagi posing kan??
haha
amacam..
dew style x??hahhah
mak kata aku bergaya nak g bercuti..
excited kan mak!!
biase lah anak mak ni anak dara sowg je...
mstilh kena bergaya..
eheheh..
sayangnye badan je x krus mcm mak nye..
hehehe..


ni dyew pintu msuk jeti..
sekali dyew tulis "selamat datang" daa...
hahahhaha..
nmpk x adik aku pling over..
ngn spek dyew..
aku pown x pkai spek lah derr..



ni mak ngn ayah..
dua2 mcm muda lagi kan??
hahah..
mak aku seksi ckit ni..
jgn tgk..hahahh...


ni dyew ferry yg aku akan naik..
hee...yg sblh kiri tuu laa..
cntik kan??dah lme x naik ferry..
hehehe...



ni plak laluan ke ferry..
time aku g og x dew lh rmai..heheh..


ni lh keindahan di jeti lumut...
heee...



ni dyew harge tiket ferry..
sowg 10 rggt..
kecik 5 rggt..
hrge ni pergi balik 10 rggt ea..
mknenye sehala 5 rggt je..
murah kan???
hehehe...

nak tgk keadaan kami di dalam ferry..
jom check it out!!
**xpi sume muka excited rr...**
heheheh...


nmpk x muka sume hppy n bhgie jee...hehehe


ni tmpt dduk dlm ferry ni..
ferry ni dew 2 tgkt..
kt ats blh tgk laut..
xpi mlng nye aku ddk bwah..hehehe..
byk kosong kan??
sbb rmai yg naik ats..heheh..


aku x twu pew abg ngah n ayh buat, tuu..heheh..
tgk pew tah..


nmpk x ayh terlebih2 glk..
ggi ayh..
kelakar..
tgk pic ni aku asik tergelak2 je..
hehehheh


ni pmndgn dari dlm ferry yg aku amik..



ni cpew ni..
hahah
x knl..
hahaha...


ni ayah n mak yg aku syg..
hehehe..
<3 <3 <3


ni pown gmbr dari dlm ferry..



ni pown...



ni ayh,mak, and adik..
dorg tgk kat lua...hehhehe...

next...
jeng...jeng...jeng...
tttaaaadddddddddaaaaaaaaaa!!




WELCOME PANGKOR ISLAND!!!

nampak x perkataan pangkor kat logo 1 malaysia tuuu...
hahahha...
maka muncul lah jeti pangkor...
hehehehe...
cpew x nmpk tuuu buat2 nmpk je lh..hehehe...



nmpk x dyew tlis "SELAMAT DATANG KE PULAU PANGKOR" tuuu..
maaflah jauh...x sempat zoom..
org kat rmai tggu turn je nak jalan..hehehe..



ni dyew aku..
**masyaAllah..hitamnye aku**
hahah..
nmpk x rmai tuu kat blkg aku..hehhehe..


ni dyew jeti pulau pangkor..hehehe..
**pe hal muka abg ngah tuu mcm tuu**
hahahah...



tuuu diiiaaaa..
jeti pangkor..
cantik je..
hehehe...



ni teksi atau van yg angkut pelancong2...
hehehe..
xpi aku x naik van..
ayh sewa kete...
150 je..
murah kan..
gmbr kete x smpt tgkp..
hehe..
kete iswara..
xpi elk lg...
air cond pown sjuk je..
ehehhee...



ni dyew ayh nak lintas jalan  nk ke kerete...
hehehe...
ke main bpk aku ni..hhahaha

next!!
looking for resort..
hehhehe..



ni mse aku dlm kete nak cri htl..
smbil2 tuu aku tgkp gmbr..heheh..


ni pown smew...heheh..


                                           

ni dyew htl tmpt aku 1 fmly mginap..
hehehe..
PANGKOR BAY VIEW BEACH RESORT


     

ni abg ngah yg poyo!!
hahhhaa

                         

ni receptionist nye..
hehehe..teringt time blja..hehhe...


         

ni laluan nak ke bilik..hehhee..
nmbr blik aku 518..


then berpndh ke blik 515...hehehe
nak twu sbb pew...t aku crtekan..hahha

pas dah check in...
adik aku bsing ajk mndi..
urmmm..soo..
g lh mndi swimming pool dyew...
ni permndgn dan aksi2 yg th pew2 di swimming pool..
























                                                   

adooyyyy...nak cerita byk lgi ni...
aiissshhh...t aku smbg part 2 lah ea...
pnt lh...hehehhe...
sory beb...thnks for read abaut ceritera pangkor part 1..
tggu part 2,3,and 4 maybe...hehehe....
stay okay..bubye!!













Amacam Blog Aku??

No comments:

Post a Comment

Assalammualaikum !!
Awak2 semua da baca entry terbaru eyka ke?macam mana ok x?
kalau awak2 ada apa2 soalan atau komen,boleh la tinggalkan dikotak bawah ni!
terima kasih ye..