6 SEBAB KENAPA WAJIB KE JAPAN

assalammualaikum...

holaaa readers..
ya Allah rindu giler nak blogger..
lama sangat x bukak blog..
maklumlah since da keje jarang sgt dapat buka blog..
rindunyerr...

uolss nak tahu x..
lepas raya haritu ika pegi JAPAN!!!!!
guess what...rasa macam mimpi gilerr...
tapi ternyata tak mimpi..
korang tahu x..japan mmg superb best..
da la negara membangun..
cantik pulak tuu...korang wajib pegi tau...
letak dalam wishlist travel tu, Japan..
hehehe...

nak tahu kenapa korang wajib ke Japan??
let me list down kenapa korang wajib ke sana...

1. JAPAN ADALAH SEBUAH NEGARA YANG SANGAT-SANGAT BERSIH

seperti yang korang tahu japan merupakan negara yang sangat2 bersih..
walaupun tandas dorg jarang ada air,tapi bersih weii..serius x tipu...
kat public pun susah nak jumpa tong sampah...
kalau ada tong sampah pun belum tentu melimpah2 sampahnya..
haaa..nampak...kerlasss x uolss...
dorg x macam kat malaysia, main buang je sampai kat tepi jalan tu...hehehehe...

* ni hakak payung sikit gambar kat jalan raya,walaupun ramai org tuu..tapi mana ada sampah tepi jalan...hehehe..kapsyen x boleh blarr...hehehe*

2. NEGARA YANG SELAMAT DAN RAKYAT YANG BOLEH DI PERCAYAI

yang ni memang ika respek sesangat..dorang mmg sangat boleh dipercayai..korang tahu x masa dkt shibuya, kawan ika boleh pulak g letak kamera dia boleh tahan jauh daripada kitaorg semata2 nak buat timelapse...thu x shibuya tu beribu riban orang???
tapi dorang x heran pun dengan kamera kawan ika tuu..
da la lama kamera tu sendiri kt depan kitaorg..dengan beg lagi..tp dorang x heran pun weiii...
padahal ramai je orang lalu lalang kt situ,serius dorg mmg baik weii..xde pun nak mencuri bagai...


*this is Shibuya*

3. NATURAL PLACE YANG SANGAT CANTIK

yang ni mmg wajib la kan semua tempat ada..cuma banyak dan kurang je laa..
seperti yang korang tahu tokyo is the main bandar di japan..
tapi tokyo adalah tempat di mana pembangunan pesat dan sangat2 dipenuhi dengan bangunan dan manusia..tetapi ada tempat lain yang dipenuhi dengan kehijauan...haaa...cantik weiii..
terutamanya gunung fuji dan the bamboo forest..korang kalau pegi japan jgn miss tempat ni..
lagi2 gunung fuji..kalau rezeki korang baik, korang akan nampak puncak gunung fuji tu..
tapi masa ika pegi tu gunung fuji memalu pulak nak tunjuk..ehhehe
kata tour guide tu, bergntung rezeki..sbb kalau mlm kita nk pegi esok tu klau hujan or angin kuat mmg puncak gunung tu x nmpk disebabkan awan akan menutupi puncak tuu..
tapi masa ika pegi tu..naik sampai ke 5th station angin dia...ya Allah...kuat gilerr..
tahu x topi kawan ika yg dia sarung kt kepala pun boleh terbang tau...haaa...nmpk x mcm mana kuatnya angin..sejukkk dia x pyh ckp laa...angin kalau da kuat mcm tu..sejuk diaa...padahal masa tu musim panas tau..tapi sejuk tu da mcm pegi musim sejukk..sbb mmg sjuk sgt kat atas tu..dengan anginnnn nye..ingat lg,baju2 smua beralun2 je masa nak tgkp gmbr..hahahhaha..

ni kat the bamboo forest..tempat ni sgt2 cantik..korang wajib pegi,tapi jalan nak masuk dia jauh dari bus drop*

* nampak x mcm mana shawl ika tu trbg2 masa ika nak photoshoot,hahahah...*

ni laa gunung fuji,puncak kat atas tu yang ditutupi oleh awan..*

*masa ni nak naik swan cruise,best..kapal tu bentuk swan mcam kt blkg ika tuu*

*kat tgh2 bndar yang penuh bangunan tetiba ada taman yang sangat cantik*



4. ADA TOKYO TOWER ALA2 MACAM EIFFEL TOWER

tempat ni ala2 mcam eiffel tower...style dia lebih kurang je...
tapi x boleh lawan eiffel tower la tinggi dia..
kalau korang nak rasa naik atas pun boleh..
sbb harga tiket dia mampu di naiki..hehee
kalau stay kat atas ni boleh nmpk seluruh bndar tokyo...
cantikkkk....



*tinggi weiii...takut iolsss..hahaha*




5. TEMPAT SHOPPING YANG BEST

ni semua mesti setuju..sebabnya premium outlet dorg murah...
lagi2 sapa yang suka beli barangan berjenama tuu..
haa...ika suggestkan pegi GOTEMBA PREMIUM OUTLET..
tempat ni berbaloi2 sapa yang suka shopping barangan berjenama mmg murah dan best..
harga x setanding mcm malaysia...lagi2 jam g-shock...haaa...ramai yang suka kan???
pegi laa..confirm x menyesal..

*iolss x bawak duit banyak pun nak shopping..so kita amik gmbar je..hehehe*





6. UNIVERSAL STUDIO JAPAN MEMANG TERBAIKKK!!!

korang kalau pegi japan pleaseee3 masuk universal studio japan..
memang terbaik weiii..x macam uss..games dia byk dan best gilerr...
games yang lain sgt dari uss...
safety pun bagus..sebelum nak naik akan ada test safety dlu..
dorg nak tgk sama ada kau lepas ke x untuk games tuu..
tapi make sure kalau korg nak pegi sana..korang kena spend 1 hari kat situ..
cm ika hritu sbb pegi ngn agent so kena cpt sbb nak pegi dinner..
so kitaorg skjp je kt situ...tapi iolss nak repeat lagi..x puas weii main games kat situ sbb sekejap sgt...
sapa nak follow???hahahah...best weiii..serius x tipuu..
btw, ika x masuk disneyland dan disneysea..
tapi klau masuk tuuuu...x balik da kot..hahaha...
hahahah..ika yakin themepark kat japan mmg superbbb!!!
hahahha...







okay...ni je buat masa ni entry pasal japan...
kalau ika rajin nak meng'update' blog lagi nnti ika citer lebih lagi k pasal japan..
banyak lagi nak citer and share gmbr sebenarnya..
tapi malas nak menaip..ehhehe...
korang apa lagi???cepat2 beli tiket g japan.....heheheh

xoxo...EZ..byeee.....
pssppp...bulan depan ika ke korea plak..hehehehe


Comments